Wij zoeken iemand, maar niet jou!

Vandaag zag ik een vacature voor een systeembeheerder. Daarvoor moest je vooral verstand van Windows Server en Office hebben, met nog wat andere dingen die geen must waren. Wat wel een must was voor deze vacature is dat je relevante werkervaring moest hebben bij een gemeente of overheidsinstantie. En ik denk niet dat ze daarmee de Omrin (afvalverwerking) bedoelden.

Ik heb veel ervaring met computersystemen. In het verleden heb ik contact gehad met een handelaar die regelmatig een kavel opkocht bij de Domeinen (een overheidsinstantie waar allerlei artikelen die de overheid niet meer gebruikt worden geveild), waar vaak incomplete computers bij zaten. Deze completeerde hij en dan bracht hij ze naar mij. Ik installeerde er dan Windows op en dan zette ik ze te koop, met een leuke winstmarge.

Deze ervaring is natuurlijk niet op het professionele vlak. Ik ben nooit systeembeheerder geweest bij een bedrijf. Ik heb geen HBO diploma en geen relevante werkervaring. Toch acht ik mezelf wel geschikt voor bovengenoemde vacature, alleen in het begin heb ik even wat begeleiding nodig. Maar dat geldt immers voor alle banen, je moet altijd ingewerkt worden. Het gaat erom dat je als persoon past bij de functie.

En dát is nou net het probleem. De meeste HR-managers hebben nog steeds niet geleerd om voorbij het cv te kijken. Ze richten zich enkel en alleen op relevante werkervaring. Zodra ik op een vacature als deze zou solliciteren, weet ik al van tevoren dat ik een mailtje ga krijgen met een inhoud als “Uw profiel sluit onvoldoende aan op deze vacature en daarom gaan wij tot onze grote spijt niet met u verder”.

Ben ik een profiel? Ik doe mijn uiterste best om op mijn cv een zo compleet mogelijke omschrijving van mezelf te geven, inclusief hobbies en vaardigheden. Desondanks wordt alleen gekeken naar de kopjes “Werkervaring” en “Opleiding”. Met andere woorden, de HR-managers zijn niet echt op zoek naar een persoon, maar naar een profiel. Er wordt niet gekeken naar wat je kunt, maar naar wat je gedaan hebt. Op die manier krijg je mijns inziens niet de juiste man op de juiste plaats.

Ik ben vele jaren niet de juiste man op de juiste plaats geweest. Wel heb ik enkele baantjes gehad waar ik heel tevreden over was, zoals mijn functie als DTP’er bij een grote uitgeverij. Helaas bestaat die uitgeverij niet meer en voor mij was dat rampzalig want ik had het daar erg naar mijn zin. Daarna heb ik vele omzwervingen gemaakt bij bedrijven die niet goed bij me pasten. Vooral de omscholing naar operator was een grote fout. En die fouten komen vervolgens allemaal op mijn cv te staan. Zo krijgt een HR-manager die mijn cv bekijkt een compleet verkeerd beeld van wie ik ben.

Het gevolg daarvan is dat ik allerlei baantjes moet accepteren die totaal niet bij me passen. Ik krijg rondleidingen bij bedrijven waar ik vol afschuw naar kijk (vooral fabrieken), waarvan de HR-manager verwacht dat dit voor mij een passende werkomgeving is. Er wordt dan ook vol verbazing gereageerd als ik aangeef dat ik het daar niet volhoud.

Je zou kunnen zeggen dat ik mezelf in een flinke spagaat heb gewerkt. De oorzaak daarvan heeft gedeeltelijk te maken met mijn autisme. Ik ben daardoor niet altijd even assertief en als iemand dan iets suggereert waarvan ik op dat moment niet weet wat ik ervan moet denken, heb ik gauw de neiging om erin mee te gaan. Pas later als ik er uitgebreid over nagedacht heb, kom ik erachter dat het eigenlijk een heel verkeerde keuze was. Maar dan is het meestal al te laat…

De afgelopen jaren zijn toch ergens goed voor geweest. Ik weet nu tenminste heel goed wat ik NIET wil. Het probleem is nu om iets te vinden wat WEL bij me past. Helaas ben je maar één keer jong. Je kunt maar één keer een studiekeuze maken (en als je geluk hebt twee studies achter elkaar). Als dat een foute keuze is geweest, heb je een probleem. Dan ben je aangewezen op ongeschoold werk, wat ook nog eens slecht betaalt. Je hele potentie als persoon gaat aan je voorbij. Het wordt tijd dat daar eens verandering in komt.

Daarom accepteer ik het niet meer. Ik weiger om weer aan het zoveelste baantje te beginnen waarvan ik zeker weet dat ik het niet langer dan een week volhoud. Ik heb besloten om alleen nog te solliciteren op functies waarvan ik zeker weet dat het bij me past. Ik laat me niet meer ompraten door mensen die mijn potentie niet zien. Ik ben geen profiel, ik ben een waardevolle persoon waar het juiste bedrijf heel veel aan kan hebben. Als ze maar kijken naar mij en niet naar wat ik in het verleden heb gedaan.

Aan alle HR-managers: ik bied me aan voor een functie in de ICT, elektronica, journalistiek, kwaliteitsbeheer, of iets anders wat bij me past. Ik heb een goed stel hersens en twee linker handen. Ik ben zelfstandig, creatief, kan goed leren, ben goed in Nederlands, Engels, Fries en Duits, ben goed met computers en ik heb organisatietalent. Wie hengelt deze topper binnen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s